ایتا دانشگاه     آی گپ دانشگاه     روبیکا دانشگاه
مركز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج)

بیمارستان قائم (عج) تنها مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب شرق کشور

دکتر پیام ساسان نژاد متخصص بیماری های مغز و اعصاب در برنامه  "پزشک شما" گفت:سکته مغزی ، اختلال عروقی است  که در اثر نرسیدن ناگهانی خون به مغز ایجاد می شود ، این ضایعه علائمی را ایجاد می کند که ممکن است باعث  ناتوانی بیمار شود .

دکتر ساسان نژاد با اشاره به این که سکته مغزی یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان می باشد افزود:  ایجاد تغییرات در سبک زندگی ، حفظ فشار خون طبیعی ،کاهش مصرف چربی های اشباع شده و کلسترول بهترین راه برای  جلوگیری از سکته مغزی می باشند.

عضو هیات علمی اظهار نمود: یکی از اصلی ترین عوامل بروز سکته مغزی، تصلب شرائین می باشد. شرایطی چون سن، ابتلا به بیماری های قند، پرفشاری خون و کلسترول نیز تاثیر زیادی در  بروز تصلب شرائین دارند، رژیم غذایی مانند مصرف بی رویه گوشت قرمز و استفاده از روغن ها و چربی های نامناسب از دیگر عوامل بروز و ایجاد شرایطی برای لخته شدن و بروز سکته مغزی است .

او تاکید کرد:  از مهمترین علائم  سکته مغزی می توان به ضعف و بی حسی بدن ، اختلال تکلم ، عدم تعادل بدن و دوبینی اشاره نمود ، در صورت مشاهده این علائم در بیمار ، بدون اتلاف وقت و در سریع ترین زمان ممکن باید با متخصصین فوریتهای پزشکی اورژانس تماس گرفته شود.

دکتر ساسان نژاد افزود:سکته مغزی یک دوره ی طلایی دارد و درمان آن باید بلافاصله و بدون اتلاف وقت  انجام شود، اقدامات سریع می‌تواند میزان تخریب مغزی را کاهش دهد و همچنین  از عوارض  بعدی نیز جلوگیری کند.

وی گفت: بیمارستان قائم (عج) تنها مرکز فوق تخصصی مغز و اعصاب شرق کشور در شهرستان مشهد می باشد  که با در اختیار داشتن متخصصین مجرب و امکانات و تجهیزات درمانی پیشرفته می تواند در درمان سکته مغزی به بیماران کمک نمایند.

دکتر ساسان نژاد با اشاره به این که در زمان مواجهه شدن با بیمار سکته مغزی چه اقداماتی باید انجام داد  افزود: در زمان بروز سکته مغزی ، جابجایی بیمار مشکل چندانی ایجاد نمی کند ودر صورتی که فشار خون بیمار خیلی زیاد باشد نباید برای پایین آوردن فشار خون بیمار از داروها استفاده نمود چون این شرایط واکنش طبیعی بدن برای کنترل آسیب به مغز می باشد  در چنین شرایطی تماس با اورژانس بهترین کمک در زمان بروز سکته های مغزی است .

عضو هیات علمی تصریح کرد: بیمار مبتلا به سکته مغزی پس از مرخص شدن از بیمارستان و انجام فعالیت های بازتوانی، گفتار درمانی و فیزیوتراپی باید مقوله پیشگیری ثانویه را در نظر داشته باشد زیرا سکته مجدد مغزی می تواند باعث ناتوانی کامل بیمار شود و در این مدت استفاده از داروهای رقیق کننده خون نیز می تواند در پایین آوردن میزان چربی خون و کند نمودن روند تصلب شرائین و کنترل میزان قند خون و فشار خون در عدم بروز مجدد سکته مغزی تاثیر زیادی داشته باشد.

خبرنگار: نرگس ملاشاهی