پیشگیری از کانسر کولورکتال شعار امسال روز جهانی گوارش

فوق تخصص گوارش و کبد ابراز کرد: سرطان کولورکتال (روده) یکی از سرطانهای شایع دردنیا و سومین علت مرگ ناشی از سرطان در دنیا است.

دکتر میترا احدی فوق تخصص گوارش و کبد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درگفتگو با وبدا ا ظهار کرد :سن بالا٫سابقه داشتن پولیپ روده بزرگ ، بیماری التهاب روده، سرطان و یا پولیپ روده دربستگان درجه اول، از عوامل خطر بروز سرطان روده بزرگ هستند.

وی تصریح کرد: سبک زندگی ناسالم،چاقی وکم تحرکی از عوامل مهم ابتلا به این نوع سرطان می باشند.همچنین مصرف زیاد گوشت قرمز ومواد غذایی فرآوری شده همراه با رژیم های کم فیبر ومصرف سیگار را نیز باید به لیست عوامل دخیل دراین نوع بدخیمی افزود.

فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به این که سن ابتلا به سرطان روده بزرگ درجهان جوان تر شده است خاطر نشان کرد: حدود ۲۰وگاها دربعضی کشورها تا ۳۰درصد کانسر های کولورکتال درسن زیر ۵۰سال دیده میشود که بنظر میرسد با سبک نامناسب زندگی های امروز مرتبط است.

دکتر احدی با بیان این که سرطان کولون از معدود سرطان‌هایی است که با غربالگری، تشخیص زودهنگام و درمان به موقع می‌توان بطور قابل توجهی آن را کنترل کرد تصریح کرد: امید است در آینده با افزایش آگاهی عمومی وهمکاری جامعه پزشکی درجهت تبیین استراتژی های مناسب غربالگری و بهبود سبک زندگی و شناسایی گروههای پرخطر در کاهش سرطان کولورکتال به خصوص در افراد زیر 50 سال گام موثری برداریم.