ایتا دانشگاه     آی گپ دانشگاه     روبیکا دانشگاه
مركز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج)
 مركز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج)

 

اهمیت ونقش تغذیه در پیشگیری از بیماری سرطان

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

به مناسبت گرامیداشت هفته مبارزه با سرطان از 8 تا 15 بهمن ماه، دکتر سارا موحد متخصص تغذیه و عضو هیات علمی مرکز آموزشی ، پژوهشی و درمانی قائم(عج) در گفت و گو با وب دا گفت:

اهمیت تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان به حدی است که در نتایج مطالعات پژوهشی انجام شده نشان می دهد که از هر پنج نفر مبتلا به بیماری سرطان یک نفر بر اثر مشکلات تغذیه ای و سوء تغذیه فوت می کند.

دکتر موحد با بیان اینکه سرطان جزء بیماری های در حال افزایش و فرا گیر شدن است و با توجه به نتایج بدست آمده از مطالعات ، رتبه دوم علت مرگ و میر در جهان و رتبه سوم فوت در ایران، مربوط به بیماری سرطان می باشد. خاطر نشان کرد: همیشه پیشگیری بهتر از درمان می باشد، به این منظور به توصیه های سازمان Word Cancer research fund که بعنوان مرجع مطالعات بیماری سرطان بوده و بطور مرتب نتایج مطالعات را به صورت کتابچه گزارش نموده و در اختیار همه افراد قرار می دهد.

وی خاطر نشان کرد: برای همین منظور این سازمان برای " داشتن زندگی سالم و جلوگیری از ابتلا به بیماری سرطان " توصیه ها وراهنمایی خود را بر اساس پژوهش های علمی بدین صورت ارائه نموده است:
- نگهداری وزن در حد نرمال و دوری از چاقی مخصوصا در کودکان
- داشتن فعالیت متوسط در هفته به مدت 150 دقیقه و یا فعالیت بدنی شدید به مدت 75 دقیقه
- عدم استفاده از غذاهای پرکالری مانند غذاهای پرچرب و فست فودها و ... ، و استفاده از غذاهای طبخ شده در خانه مانند آش، سوپ و ... چون این غذاها دارای کالری مناسب و همچنین سالم تر نیز هستند
- استفاده از رژیم غذایی مناسب شامل سبزیجات، حبوبات و از استفاده از گوشت به میزان مناسب و مخصوصا عدم مصرف گوشت های فرآوری شده
- عدم استفاده از الکل، چون با توجه به نتایج مطالعات پژوهشی جدید الکل یکی از عوامل اصلی بروز سرطان شناخته شده است.
- عدم استفاده از غذاهای نمک سود شده، کپک زده و نگهداری غذا در یخچال به مدت کوتاه
- تغذیه کودکان با شیر مادر در دوران نوزادی حداقل بیشتر از 6 ماه، این مورد علاوه بر این که باعث جلوگیری از بروز انواع سرطان در کودکان می شود در عدم بروز بیماری سرطان در مادران نیز نقش به سزایی دارد.
- افراد جامعه برای داشتن یک زندگی سالم نیازمند به غذای سالم بوده و در صورتیکه تغذیه مناسب همراه با رعایت کلیه توصیه های فوق را مد نظر قرار دهند نیاز به هیچ گونه مکمل نیست مگر در موارد خاص و با تایید و نظر پزشک متخصص تغذیه.

متخصص تغذیه و عضو هیات علمی مرکز آموزشی ، پژوهشی و درمانی قائم(عج) اظهار داشت: این سازمان توصیه هایی برای افرادی که دچار بیماری سرطان بوده و درمان شده اند را مانند توصیه هایی دانست که برای افراد سالم ارائه نموده است، مانند کاهش وزن افرادی که دچارچاقی بیش از حد می باشند همچنین برای بیمارانی که دچار کاهش وزن شدید ، بی اشتهایی و یا تهوع می باشند و ویتامینهای مورد نیاز جذب بدن آنها نمی شود مراجعه به پزشک تغذیه تا رسیدن به وزن نرمال توصیه می شود.

منوی موبایل