ایتا دانشگاه     آی گپ دانشگاه     روبیکا دانشگاه
مركز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج)

مركز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم(عج)

رئیس بخش

دکتر سعیدی

مسئول بخش

زهره صدیقی

بخش نوار مغز

بخش الکترو دیاگنوستیک جزو بخش های زیرمجموعه بخش نورولوژی می باشد. در اینم بخش اقدامات تشخیصی به شرح ذیل انجام می شود:

خدمات ما

  • نوار مغز
  • نوار عصب و عضله
  • تست تحریک مکرر
  • تست های الکترودیاگنوستیک
  • 6- Sudoscan

فعالیت ما

تماس با ما

 38012383 -  38012742

بخش الکترودیاگنوستیک بیمارستان قائم(عج)

بخش الکترو دیاگنوستیک جزو بخش های زیرمجموعه بخش نورولوژی می باشد. در اینم بخش اقدامات تشخیصی به شرح ذیل انجام می شود:


  • نوار عصب و عضله ( EMG-NCV) که برای تشخیص بیماری های اعصاب محیطی و عضلات مورد استفاده است.
  • تست تحریک مکرر (RNS) که برای تشخیص بیماری های محل اتصال عصب به عضله مورد استفاده قرار می گیرد.
  • SFEMG که برای تشخیص سندرم های میاستنیک مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تست های الکترودیاگنوستیک برای تشخیص سیسم اتونومیک
  • تست های پیشرفته الکترودیاگنوستیک که معمولا جنبه تحقیقاتی دارند. مثل EMG، MUNE، MUNIX
  • Sudoscan که برای تشخیص نوروپاتی small fiber استفاده می شود.
  • پتانسیل های فراخوانده بینایی، شنوایی و سوماتوسنسوری که برای تشخیص اختلالات هدایتی در مغز و نخاع و عصب چشم مورد استفاده قرار می گیرد.
  • بررسی های اولتراسونوگرافیک اعصاب محیطی

بخش نوار مغزی گروه آموزشی مغزواعصاب

نوار مغزی یا الکتروانسفالوگرافی جزء مهمی از بررسی های نورولوژیک را در حیطه بیماری های مغزواعصاب تشکیل می دهد. نوار مغزی از سال 1928 جزئی از بررسی های نورولوژیک بوده و به طور مداوم تکنیک های انجام آن و دستگاه های مورد استفاده تکامل یافته اند.

امروز از EEG برای تشخیص عمدتا بیماری های ایجاد کننده تشنج استفاده می شود. لیکن برای تشخیص برخی بیماری ها مثل آنسفالیت هرپس، بیماری ژاکوب کروتفیلر و SSPE و ... هم کاربرد دارد.

از ابتدای تاسیس گروه اعصاب در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بخش نوار مغز در این گروه فعال بوده است و در حال حاضر به کمک پرسنل با تجربه و کارآزموده و دستگاه های پیشرفته ژاپنی EEG حداقل به مدت نیم ساعت و در صورت ضرورت بیشتر از نیم ساعت گرفته می شود و با توجه به امکانات دیجیتال فیلم تراسه EG بر روی مانیتور مشاهده می شود و سپس مورد مطالعه ارزیابی قرار می گیرد و گزارش می شود.

در حال حاضر بخش نوار مغز بیمارستان قائم علاوه بر پوشش بخش های مختلف بیمارستان از جمله ICU ها و بیماران کومایی و بیماران اورژانسی و بستری در بخشس های اعصاب و اطفال و داخلی به بیماران خارج بیمارستان که به صورت سرپایی مراجعه می کنند هم خدمات ارائه می دهد و هزینه های دریافتی منطبق بر تعرفه های دولتی می باشد.

 

انواع نوار مغز

نوار مغز معمولی

نوار مغز معمولی: در این نوع تست بیمار باید در آرامش استراحت کند. هنگام انجام این نوع نوار مغز از بیمار خواسته می‌شود که چند بار چشم‌های خود را باز و بسته کند و برای چند دقیقه نفس‌های عمیق بکشد. گاهی در این نوع تست نوار مغز چراغ چشمک‌زن را در نزدیکی بیمار قرار می‌دهند تا تاثیر آن بر فعالیت مغز بررسی شود.این نوع نوار مغز رایج تر از دیگر انواع نوار مغز یا الکتروانسفالوگرام (EEG) است.

نوار مغز خواب

نوار مغز خواب: در صورتی که پزشک نتیجه مطلوب را از نوار مغز معمولی دریافت نکند، نوار مغز خواب تجویز می‌کند. این نوع نوار مغز در حالت خواب انجام می‌شود. در برخی موارد از بیمار خواسته می‌شود شب قبل از انجام تست را بیدار بماند تا در زمان انجام تست راحت‌تر به خواب برود. به همین دلیل به این نوع نوار مغز به نوار مغز محروم نیز گفته می‌شود.

نوار مغز پایشی

نوار مغز پایشی: گاهی پزشک تشخیص می‌دهد که لازم است فعالیت‌های مغزی بیمار در طول یک روز یا حتی بیشتر بررسی شود. در این موارد تست نوار مغز سرپایی انجام می‌شود. برای انجام این نوع تست نوار مغز گیرنده‌ای روی لباس فرد قرار می‌دهند تا فعالیت‌های مغزی او را حین انجام کارهای روتین و روزمره ثبت کند. انجام این تست به بستری بیمار در بیمارستان یا تحت نظر بودن او نیاز ندارد و او می‌تواند پس از نصب گیرنده به کارهای روزمره خود بپردازد. گیرنده نوار مغز پایشی ضدآب است.

نوار مغز تله متری

نوار مغز تله‌‌متری: این روش یکی از انواع خاص نوار مغز یا الکتروانسفالوگرام (EEG) است که هنگام انجام آن امکان فیلمبرداری وجود دارد و اطلاعات بیشتری در اختیار دکتر مغز و اعصاب قرار می‎دهد. این نوع نوار مغز روش طی چند روز و در حین بستری بودن بیمار در بیمارستان می‌شود. در تله‌متری سیگنال‌های نوار مغز رایانه انتقال فرستاده می‌شوند و به صورت ویدئو ضبط می‌شوند تا امکان بررسی لحظه‌ای وضعیت مغز بیمار وجود داشته باشد

توانمندی های ویژه

تجهیزات و امکانات

دستگاه اِندو سونوگرافی

نوار مغز

دستگاه اِندو سونوگرافی

نوار عصب و عضله

نوار چشم

EEG

نوار عصب و عضله

کارشناس نوار مغز

آمادگی های قبلی جهت انجام نوار مغز و نوار عصب عضله

آموزش

بیماران در بدو ورود به بیمارستان و بستری شدن به دلیل برخی ناآگاهی ها با مشکلاتی مواجه هستند که آموزش های پرستاران سبب کاهش اضطراب و بهبود روند درمان آن ها می شود. پرستاران که اکثر آنها تیم های درمانی را تشکیل می دهند، با توجه به ارتباط و دسترسی بیشتر به بیمار و خانواده های آنها، زمان زیادتری را صرف مراقبت از بیمار و آموزش به وی می کنند و می توانند در بهبود روند بیماری نقش موثری داشته باشند.آموزش به بیماران که توسط پرستاران انجام می شود از جمله مواردی است که سودمندی های فراوانی از جمله افزایش رضایت مندی، بهبود کیفیت زندگی و کاهش عوارض بیماری ها را به دنبال دارد.همچنین کاهش هزینه های درمانی و کاهش میزان مراجعه مجدد بیماران به مراکز درمانی از دیگر مزیت های ارائه آموزش به بیماران است که این موضوع را می توان در تحقق اقتصاد مقاومتی بسیار موثر دانست.
## مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم (عج)
آموزش به بیمار
آموزش نحوه مواجهه با بیماری ...
آموزش نحوه استفاده از ...
آموزش به همراه بیمار
چگونه به بیمارتان می توانید کمک کنید
هنگام جابجایی بیمار چه اقداماتی باید انجام داد؟
قبل از ازمایش خون
حداقل هشت ساعت قبل از انجام آزمایش خون باید ناشتا بود
پیشگیری
پیشگیری از کرونا
پیشگیرزی از عفونت های بیمارستانی
بعد از عمل
پیشگیری از کرونا
پیشگیرزی از عفونت های بیمارستانی

منوی موبایل